Rumfarts links


ICQ Activelist: 60938785 - Rumfart og SETI

Space.com Amerikansk eMagazin om rummet, med daglige nyheder fra hele verden på rumfronten.
ITSF Innovative Technologies in Science Fiction, er et forskningsprojekt ledet af ESA (European Space Agency), der leder efter ting i science fiktion, som måske kan realiseres en dag.
NASA National Aeronautics & Space Administration behøver vist ikke nærmere beskrivelse!
ESA European Space Agency, den europæiske pendan til NASA. Det er også herigennem at Danmark har sine rumaktiviteter, ved sit medlemsskab af ESA.
IKI Space Research Institute i Rusland er dem der står for rummets udforskning i Rusland.
RSC Energia Rocket Space Corporation Energia - et af de helt store inden for rumfart, har rødder helt tilbage til de første russiske opsendelser af Sputnik m.v. Senere har firmaet været involveret i det russiske rumfærgeprogram Buran og været hovedkontraktor til den russiske rumstation Mir. Sammen med Boing er Energia det vigtigste firma i opbyggelsen af ISS (International Space Station). Desuden er Energia en af hovedaktionærerne af SeaLaunch.
LunaCorp Et amerikansk firma der prøver på at fremme udforskningen af Månen på kommercielt plan. Blandt nogle af LunaCorps projekter kan nævnes en månelander ved navn IceBreaker, som vil lande nær Månens sydpol og lede efter is samtidig med, at den vil sende højopløsnings TV-billeder tilbage til Jorden.
The Space Island Group Space Island Grop er et amerikansk frima, der arbejder på at genbruge brugte brændstoftanke fra rumfærgerne til at bygge rumstationer med. Ideen kan lyde lidt skør, men tankene er faktisk forberedt til det fra designernes side tilbage i 70'erne.

Sidens top

Tilbage

Andre links

©Anders Skærlund Petersen, 1998-2000